Deze 30 bedrijven maken nog kans op een Oostende Award

Horeca Industrie Ondernemen Retail

De genomineerden voor de prestigieuze Oostende Awards 2024 zijn vandaag bekendgemaakt. In elke categorie koos een onafhankelijke, professionele jury vijf genomineerden. Zo maken in totaal nog 30 ondernemers kans op een award tijdens de uitreiking op 16 september.


De professionele jury, bestaande uit onafhankelijke experts uit verschillende vakgebieden en economische sectoren van buiten Oostende, ging de afgelopen tijd aan de slag met de nominatiedossiers van een longlist van genomineerden. Vandaag werd de shortlist met alle finale genomineerden per categorie voorgesteld. 

De genomineerden:

  • In de categorie Werkgever van het jaar: FITCO, C-hotels, Meco Group, Metagenics, Orac

  • In de categorie Starter van het jaar: 'T Speelkot, House of Tailors, Niida Saffraan, Obscure Lingerie, OceanBites

  • In de categorie Mooiste Renovatie en Nieuwbouw van het jaar: Restaurant Aquamarine, Global Estate Group (Project Troon 17), Hotel Du Parc, Le Bassin, Paroles Paroles

  • In de categorie Horecazaak van het jaar: Ati Afghans Restaurant, Brasserie Oport, Kiss The Chef, Number Six, Savarin

  • In de categorie Handelaar van het jaar: Keurslager Tavernier, Salty John Seafood Company, Tealicious, AMY MARY, Primeurs Achiel

  • In de categorie Bedrijf van het jaar: Verhelst Group, Biostoom, e-BO Enterprises, Lemahieu Group, Otary


Tijdens de gala-avond op 16 september in het Kursaal Oostende zullen deze ondernemers in de schijnwerpers staan. De winnaars van elke award worden er live bekendgemaakt. 

Schepen van Ondernemen en voorzitter Economisch Huis Oostende, Charlotte Verkeyn: "We willen bedrijven die uitblinken in hun vakgebied in de schijnwerpers zetten. De hoge kwaliteit van de inzendingen toont ook dit jaar opnieuw de kracht en diversiteit van het ondernemerschap in Oostende dat blijft groeien en bloeien.”

"De Oostende Awards zijn een fantastische gelegenheid om het ondernemerschap in onze stad te vieren. Ik feliciteer alvast alle genomineerden en kijk ernaar uit om hen te eren tijdens de gala-avond op 16 september. Deze awards zijn niet alleen een erkenning van hun successen, maar ook een inspiratie voor anderen”, zegt Burgemeester Bart Tommelein.

De editie van vorig jaar herbeleven? Bekijk de aftermovie hieronder.


Oostende Awards 2023 aftermovie

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak