Paroles Paroles: Mediterraans hospitality-concept vol beleving
'Paroles Paroles is een hospitality-concept op de site van de Sky Towers waarbij we beleving voorop stellen. Er zijn 3 zaken die we opstarten onder de naam Paroles Paroles: Paroles Paroles fun mediterranean restaurant: Een sharing restaurant met een gevoelige en welwillende keuken waarmee we een multi-zintuigelijke reis door Frankrijk en bij uitbereiding de hele Mediterraanse regio maken. Daarnaast openen we in de zomermaanden nu een Paroles Paroles terrascafé. Hier gaan we al onze dranken serveren en verschillende Bites aanbieden zodat iedereen al eens kan “proeven” van wat onze chef Terence allemaal in zijn mars heeft. In de winter van 2023-2024 willen we tot slot nog een Paroles Paroles wijncafé openen.'
Paroles Paroles doet ons denken aan een liedje van Dalida en Alain Delon. Komt de inspiratie daar vandaan?
'Als je een playlist hebt met dit nummer in dan is er één nummer dat heel de dag met je aan de haal gaat… Paroles Paroles. Zo is het bij ons ook verlopen, we hoorden het op de radio en bleven er heel de dag mee in ons hoofd zitten… De keuze was snel gemaakt.
Er restte ons één ding: een mobilhome huren en naar het Zuiden rijden om de sferen, geuren, (eet)-gewoontes … te capteren… en zo geschiedde. We hebben gesproken met vissers, landbouwers, bakkers, restauranthouders, marktkramers… en hebben vooral onze neus, mond, oren en ogen alles laten opnemen om uiteindelijk met een vat vol ideeën thuis te komen en ermee aan de slag te gaan. Twee weken hebben we in Frankrijk rondgereisd met één eindbestemming in ons hoofd: Paroles Paroles.'
Die beleving is voor jullie belangrijk. Wat maakt jullie zaak uniek?
'Paroles Paroles is een sharing-concept met een overzichtelijke, beperkte kaart vol klassiekers uit verschillende landen en regio’s: Frankrijk, Spanje, Italië, Marokko, Griekenland… maar we gaan ook lokale producten hierin verwerken. Onze chef Terence heeft gewerkt in prestigehotels in Dubai, op luxe riviercruises en in sterrenrestaurants in Barcelona. Hij heeft ons weten overtuigen met zijn signature dish: gegrilde octopus met een crème van aardappel en gepofte look, pico de gallo en salsa verde. Klinkt alvast goed toch! Hij zal met kleine porties om te delen, werken, zodat je meerdere gerechtjes op de kaart kan uitproberen.
Bovendien wil Paroles Paroles ook een hotspot zijn voor fashion en lifestyle. Zo werken we momenteel aan een eigen parfumlijn en spreken we met enkel partners voor de opstart van een kleding- en servieslijn. Wij willen echt een wereld creëren waar sfeer, food, geuren, kleuren, smaken volledig in symbiose zijn. We willen een stijlvolle eclectische sfeer creëren in de zaak, we willen een Zuiderse sfeer naar Oostende brengen.'
Dat klinkt veelbelovend. Staan er nog dingen op jullie ondernemers-bucketlist?
'Dit project is onze droom, net omdat we veel meer willen doen met Paroles Paroles dan enkel een restaurant zijn. Er zitten nog veel ideetjes in onze lade, maar we laten ze nog even sudderen. We hebben alvast werk genoeg voor vele jaren.'
Waarom hebben jullie voor Oostende als locatie gekozen?
'Kort en bondig: de liefde! En dit kan je letterlijk en figuurlijk opnemen. Crist is afkomstig uit de streek en kon dit alles niet zomaar achterlaten. Pieter heeft zijn roots in het centrum van het land, maar werd verliefd op de regio sinds hij ieder jaar na zijn examens de trein richting Oostende nam. Pieter had al horecazaken in Leuven en Gent, maar als je de E40 volgt, kom je uiteindelijk altijd uit in Oostende, eindstation.
De locatie (SKY DISTRICT) werd mij aangeraden door een fijne kennis. Toen we de concrete plannen van het SKY DISTRICT met Degroote overliepen waren we verkocht. Zo dicht bij het centrum van Oostende en met zo een metropolitische uitstraling wisten we dat we een plek hadden gevonden die onze dromen alleen maar kon versterken.'