Ondernemend Oostende is hotspot tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober

Industrie Ondernemen Tewerkstelling

Stad Oostende en het Economisch Huis Oostende verwelkomen op 6 oktober 2024 de 34ste editie van de Voka Open Bedrijvendag. Oostende is dit jaar één van de hotspotsteden. Bezoekers kunnen in zeven bedrijven een kijkje achter de schermen nemen.


Dit jaar verwelkomen Stad Oostende en het Economisch Huis Oostende de Voka Open Bedrijvendag in Oostende. Ondernemend Oostende staat op 6 oktober als hotspot van dit evenement in de kijker. Op deze dag zetten honderden bedrijven uit allerlei sectoren hun deuren open voor het grote publiek. Die bedrijven tonen aan duizenden nieuwsgierige bezoekers hoe hun producten gemaakt worden, hoe ze innovatief werken, welke openstaande vacatures ze hebben, … Kortom, wat er achter de bedrijfsmuren gebeurt dat een klant, bezoeker, familielid anders niet te zien krijgt.

Een dag vol ontdekkingen

Bezoekers van de Voka Open Bedrijvendag in Oostende kunnen niet alleen een blik achter de schermen werpen, maar ook deelnemen aan interactieve rondleidingen en activiteiten in de in totaal zeven deelnemende bedrijven. Stad Oostende neemt voor het eerst deel met de sociale kruidenier Antenne en Foodsavers regio Middenkust. Je ziet hoe beide organisaties aan de slag gaan met de voedseloverschotten. Mensen die extra ondersteuning nodig hebben in de zoektocht naar een job, volgen een opleiding tot logistiek medewerker en je ziet hoe vrijwilligers zich engageren om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen en nieuwe, lekkere producten maken.

Verder openen ook Hangar 1, Orac, het SKY-project van Flow Hospitality Group en C-Hotels en Wellington Golf Oostende hun deuren voor het grote publiek. Farys en Politie Oostende doen dat digitaal. De bedrijven bieden een unieke inkijk in hun dagelijkse werking en innovatieve processen. Of je nu benieuwd bent naar hoe een hotel aan zee wordt gerund, hoe golfbanen worden onderhouden of hoe circulaire voedselverdeling werkt, er is voor elk wat wils om de ondernemende dynamiek van de stad te ontdekken.

Ondernemend Oostende in de kijker

“Dit evenement is voor Oostende een fantastische gelegenheid om te tonen hoeveel talent en innovatie er in onze stad aanwezig is. Het trekt terecht de aandacht naar het rijke en gevarieerde ondernemerschap in ondernemend Oostende,” zegt Charlotte Verkeyn, schepen van Ondernemen. “Bedrijven tonen het creatieve en duurzame ondernemerschap dat Oostende zo uniek maakt. We zijn met de Stad en het Economisch Huis Oostende fier op onze ondernemers en nodigen het brede publiek uit om kennis te maken met de economische hartslag van Oostende.”

Ook burgemeester Bart Tommelein benadrukt het belang van het evenement voor de stad. “Oostende is een ondernemende stad die hard inzet op economische groei. Oostende als hotspot voor Open Bedrijvendag toont hoe innovatief en toekomstgericht onze bedrijven zijn. Het is dan ook fijn dat bezoekers die toeristische parels, vaste waarden, circulaire en nieuwe initiatieven kunnen gaan bekijken. Het is een evenement dat de band tussen bedrijven en inwoners versterkt.”

De Voka Open Bedrijvendag vindt plaats op zondag 6 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en alle activiteiten vind je via de website van Voka Open Bedrijvendag op www.openbedrijvendag.be/hotspots/oostende.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak