Dit zijn de winnaars van de Oostende Awards 2024

Horeca Industrie Ondernemen Retail

Met bijna 600 aanwezigen was de Oostende Awards 2024 opnieuw het ondernemersfeest van het jaar. Tijdens de gala-avond kwamen zes Oostendse ondernemingen als grote winnaar uit de bus. Het Economisch Huis Oostende en het Oostende Awards comité blikken terug op een topeditie.


Een Avond vol Hoogtepunten

Maandagavond 16 september stonden heel wat Oostendse ondernemers in de schijnwerpers. Het was hun avond! De avond werd vakkundig gepresenteerd door Xavier Taveirne, Vida Acquaro van Ristorante Marina gaf smaak en vorm aan een overheerlijk galadiner en 30 ondernemers wachtten in spanning af of hun onderneming naar huis zou gaan met een Oostende Award. 

Van meer dan 1400 nominaties kwam de jury midden juli tot een shortlist van dertig ondernemingen die nog kans maakten op een award in één van de zes categorieën. Die professionele, onafhankelijke jury bestaande uit experts van buiten Oostende koos op basis van nominatiedossiers zes winnaars. De concurrentie was stevig, maar de uiteindelijke winnaars wisten zich op een bijzondere wijze te onderscheiden.

De Winnaars van de Oostende Awards 2024

Dit zijn de winnaars die tijdens de Oostende Awards 2024 werden bekroond:

Genomineerden Bedrijf van het Jaar: Verhelst Group, Biostoom Oostende, e-BO Enterprises, Lemahieu Group, Otary

Winnaar: Verhelst Group toont aan dat innovatie en traditie hand in hand kunnen gaan. Dit familiebedrijf heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. Hun langetermijnvisie, gebruik van nieuwe technologieën en de hoge tewerkstelling maakt van hen het Bedrijf van het Jaar.

Genomineerden Werkgever van het Jaar: FITCO, C-Hotels, Meco Group, Metagenics, Orac

Winnaar: C-Hotels blonk in de nieuwe categorie uit als werkgever van het jaar. In deze categorie ging het vooral over een goeie werkplekcultuur, talentontwikkeling, innovatie op gebied van HR en diversiteit. Met een goedpersoneelsbeleid en investeringen in opleidingen tonen ze de kracht van personeel dat kan doorgroeien.

Genomineerden Starter van het Jaar: ’T Speelkot, House Of Tailors, Niida Saffraan, Obscure Lingerie, OceanBites

Winnaar: OceanBites is een nieuwkomer met een veelbelovende toekomst. Ze introduceren een revolutionair concept van eetbaar zeewier kweken aan land met een duurzame aanpak. 

Genomineerden Horecazaak van het Jaar: Ati Afghans Restaurant, Brasserie Oport, Kiss the Chef, Number Six

Winnaar: Kiss The Chef biedt een verfrissende culinaire ervaring. Het verhaal achter de zaak, gecombineerd met hun aanbod, maken hen de winnaar in deze categorie. 

Genomineerden Handelaar van het Jaar: Keurslager Tavernier, Salty John Seafood Company, Tealicious, AMY MARY, Primeurs Achiel

Winnaar: Primeurs Achiel staat al 95 jaar garant voor kwaliteit en klantgerichtheid in Oostende. Het familiebedrijf, met recent een vernieuwde winkel, onderscheidt zich door een breed assortiment met lokale producten en een sterke samenwerking met de lokale horeca neer te zetten. 

Genomineerden Mooiste Renovatie en Nieuwbouw van het Jaar: Restaurant Aquamarine, Global Estate Group (Troon 17), Hotel Du Parc, Le Bassin, Paroles Paroles

Winnaar: Hotel Du Parc is een eerbetoon aan de grandeur van Oostende. Met respect voor het geklasseerde gebouw hebben ze dit art-deco pareltje in ere hersteld. Het brengt de glorie van vroeger terug. Dit getuigt van ondernemerschap en passie.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn: "Deze editie van de Oostende Awards was opnieuw een groot succes! Ik ben bijzonder trots op alle genomineerden en alle winnaars, die stuk voor stuk bewijzen dat Oostende een stad is waar innovatie en ondernemerschap hand in hand gaan, dé stad om te ondernemen."

Ook Burgemeester Bart Tommelein sloot zich hierbij aan: "De Oostendse ondernemers zijn de motor van onze stad. Ze dragen bij aan de lokale economie en maken Oostende tot wat het vandaag is. De Oostende Awards zetten hun bijzondere prestaties meer dan verdiend in de kijker."

Filip Roelandt, Algemeen Directeur van het Economisch Huis Oostende, benadrukte het belang van deze avond: "Ons doel met de Oostende Awards is om het hét ondernemersevent van het jaar te maken. De Oostendse ondernemer verdient het om in de schijnwerpers te staan, want de energie en passie die onze ondernemers elke dag opnieuw tonen, ligt aan de basis van de groei van de Stad aan Zee."

De Oostende Awards 2024 markeerde opnieuw een jaar van uitzonderlijk ondernemerschap en vormt een inspiratiebron voor alle Oostendse ondernemers. Het Economisch Huis Oostende kijkt nu al uit naar de volgende editie.


Dit zijn de winnaars van de Oostende Awards 2024.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak